Byt modell och bli glad

"Om bara jag kunde uppnå det skulle jag bli glad" är ett tänkande för att lura sig själv. Men om vi inser det kan vi gå vidare till nästa steg

http://arbejdsglaede.23video.com/video/549744/srikumar-s-rao-p-arbejdsglde

Vem ska rädda Japan i framtiden?

Vem ska rädda Japan i framtiden? Invandrare, som sexårige Michel Gentil från Brasilien, eller robotar som den talföra Wakamaru, programmerad för social kompetens?


http://www.newyork-tokyo.com/wp/wakamaru-usa-november/

http://www.dn.se/nyheter/varlden/robotar-far-ta-hand-om-japans-gamla


Vet google mer om dig än din morsa?

Vi håller på att gå mot ett internet där ingen är anonym. Google erkänner också att de flesta inte längre är anonyma på internet, och använder det som ett argument till deras önskan om att verkligen ingen ska kunna vara anonym i framtiden.


"Det är viktigt att det finns ett vedertaget sätt att identifiera sig på nätet på, då de flesta ändå går att identifiera genom tillgänglig användargenererad data, menar Google-vd:n."

Facebook har liknande tankar.

"Jag anser att anonymitet på internet måste försvinna, sade Randi Zuckerberg, marknadschef på Facebook, tillika grundaren Marc Zuckerbergs syster"

http://www.affarsvarlden.se/hem/it_telekom/article3224499.ece


Google har även börjat kräva in identitetshandlingar av sina användare. De låser helt enkelt sina användares konton, och om de inte skickar in handlingar så kan de aldrig använda kontot igen. Paypal är också kända att använda liknande strategier.

http://www.idg.se/2.1085/1.396344/kritiken-mot-google-okar

Allt som företaget Google gör är i grund och botten reklamfinansierat. Exakt vad de vill ha användarnas uppgifter till är oklart. Men det borde handla om att kunna öka sin dominans på reklammarknaden. Och att kunna sälja identitetshandlingar om vem som är vem på internet, vilket kan vara en del av motiven. Lika dant är det sannolikt med Facebook.

Här är ett par sätt att undvika att diverse reklambolag kan följa dig helt fritt på internet för att kunna sälja information om vad du gör till andra företag...

Använd dig av den fria webläsaren Firefox.
http://www.mozilla.com/sv-SE/firefox/

Sedan laddar du ner olika add-on till webläsaren, som du kan hitta här
https://addons.mozilla.org/sv-SE/firefox/

'Ghostery' är det första verktyget du vill ha, vilket du kan söka efter bland add-ons på ovan nämnda sida. Det täpper till det värsta så att en stor mängd företag inte kan spåra dig på internet på samma sätt.

'Adblock Plus' är ett annat add-on som gör att du slipper en massa reklam och internet blir samtidigt betydligt mycket snabbare.

Se även till att regelbundet radera kakorna i din browser. Kakor är en sorts id handlingar de skickar till din dator för att kunna följa dig på internet. Se även till att radera dina LSO kakor, vilket du kan göra med ett add-on som heter 'BetterPrivacy'.

Det är visserligen sedan en tid förbjudet enligt Svensk lag att spara kakor på ens dator utan tillåtelse, men få företag följer än så länge lagen.







Miljövänligt energihus

http://www.nyheterna.se/1.57574/nyheter/2006/04/13/miljovanligt_energihus_ny_svensk_uppfinning

En svensk uppfinning kan komma att halvera uppvärmningskostnaderna för villor och dessutom förhindra fukt och mögel. Det patentsökta systemet har redan fått stor uppmärksamhet utomlands.

Gratis utbildning


Högskola...
mitworld.mit.edu

Allmänbildning...
ted.com

Förutspå framtidens städer och ekonomi


Hur kan vi förutspå städer och företags framväxande?
http://www.ted.com/talks/geoffrey_west_the_surprising_math_of_cities_and_corporations.html

När kommer asiens ekonomi ha kommit ikapp västvärlden?
http://www.ted.com/talks/lang/eng/hans_rosling_asia_s_rise_how_and_when.html


Siemens och EON tecknar avtal.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/siemens_ab/pressrelease/view/siemens-och-eon-tecknar-ramavtal-om-byggnation-av-vindkraftverk-236488

Siemens och E.ON tecknar ett av de största ramavtalen för leveranser av vindkraftverk någonsin. De båda bolagen har kommit överens om att Siemens ska leverera 500 vindkraftverk med en sammanlagd kapacitet på 1150 MW i USA och Europa under 2010 och 2011. Sverige ingår i en kärntrupp av sju länder som kommer att prioriteras.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0